Sobota, 18 Listopada 2017   imieniny: Aniela, Klaudyna, Roman
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
 
Strona główna Wiadomości Wydarzenia Zdjęcia Wideo Baza firm Ogłoszenia Pogoda Dodaj własne ogłoszenie Dodaj wizytówkę firmy Dodaj własny artykuł Dodaj własne zdjęcia Dodaj własny film
 

Regulamin
A A ADrukuj
Dodaj do:nkFacebookWykopmyspace 
 

Regulamin serwisu:

I. Postanowienia ogólne

1. Regulamin określa zasady korzystania z serwisu.

2. Jako portal rozumiemy zawartość stron serwisu wraz z wszystkimi jej podstronami.

3. Korzystając z serwisu wymienionego w punkcie 1 użytkownik zgadza się stosować do wszelkich zaleceń wymienionych w niniejszym regulaminie i przestrzegać ich, korzystając z możliwości jakie udostępnia wyżej wymieniony serwis.

4. Operatorem serwisu jest firma WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94

5. Definicje:

Operator - oznacza WEB-NET

Regulamin - oznacza niniejszy dokument

Serwis - zamiennie stosowany z nazwą portal. Oznacza zespół treści i usług udostępnionych przez operatora, dostępnych pod domeną internetową: informator-lokalny.pl

Zewnętrzni użytkownicy - oznacza osoby fizyczne nie współpracujące z operatorem, korzystające z witryny którą on udostępnia

Materiał - oznacza plik graficzny, muzyczny, wypowiedź lub jakiekolwiek inne dane dodane do serwisu za pomocą udostępnionej funkcji elektronicznej, oznaczone jako mające zostać dodane do serwisu.

Komentarz - oznacza plik graficzny, muzyczny, wypowiedź lub jakiekolwiek inne dane dodane do serwisu za pomocą specjalnej procedury elektronicznej, oznaczone jako mające zostać automatycznie dodane do serwisu w konkretne miejsce, wyznaczone do tego przez operatora


II. Zasady korzystania z serwisu

1. Zabronione jest przekazywanie do portalu materiałów graficznych, materiałów tekstowych, oraz materiałów dźwiękowych niezgodnych z obowiązującym w Polsce prawem a w szczególności:

a.) przyczyniających się do łamania praw autorskich (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r.),
b.) zawierające informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego),
c.) propagujących środki odurzające, narkotyki (art.1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997r.),
d.) obrażające inne narodowości, religie, rasy ludzkie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego),
e.) propagujących alkohol (art. 2 (1) Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi z dnia 26 października 1982r.),
f.) obrażające osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego),
g.) zawierające wulgaryzmy (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999r.),
h.) zawierające treści pornograficzne.

2.  Operator, lub osoba przez niego upoważniona ma prawo bez żadnego wcześniejszego uzasadnienia usuwać materiały niezgodne z zasadami obowiązującymi na portalu, a w szczególności takie, które są wymienione w punkcie 1 zasad korzystania z serwisu.

3. Operator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za materiały dodane do serwisu przez innych zewnętrznych użytkowników, a w szczególności za treści dodane, które są publikowane w serwisie automatycznie bez uprzedniego wymogu akceptacji przez operatora, bądź podmiotu upoważnionego przez niego do zarządzania serwisem. Całkowitą treść serwisu tworzą użytkownicy, którzy ponoszą osobistą odpowiedzialność za swoje czyny i wypowiedzi.

4. Operator nie ponosi odpowiedzialności za prawdziwość publikowanych w tym serwisie danych. A w szczególności za ewentualne konsekwencje poniesione przez użytkowników, w oparciu o interpretację danych na nim zamieszczonych.

5. Operator publikując jakiekolwiek materiały w Portalu w oparciu o informacje zamieszczane w innych źródłach zawsze podaje ich nazwy wraz z odpowiednimi linkami. Celem portalu jest promowanie serwisów, które cechuje duża wartość merytoryczna wśród Użytkowników Portalu. Jeśli jakikolwiek wydawca (bądź podmiot mający prawa do materiałów, na które redakcja Portalu się powołuje) poinformuje nas, że nie chce aby redakcja Portalu powoływała się na materiały przez niego publikowane, zostaną one bezzwłocznie usunięte, operator nie będzie również powoływać się na nie w przyszłości.

6.Operator nie ponosi odpowiedzialności za skutki awarii Serwisu, a w szczególności za ewentualną utratę przechowywanych w nim danych.

7.Operator nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności z powodu problemów technicznych uniemożliwiających, lub utrudniających korzystanie z Serwisu.

8. Zmiany niniejszego regulaminu mogą być dokonywane przez operatora w każdym momencie i stają się wiążące z chwilą udostępnienia ich na stronach portalu.

 

III. Obowiązki użytkowników

1. Każdy użytkownik podczas procesu rejestracji lub dodawania informacji wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997, Dz.U.133, Poz.833.

2.Użytkownicy są zobowiązani do przestrzegania przepisów prawa przy korzystaniu z Serwisu, praw własności intelektualnej, w szczególności ustawy o prawie autorskim, oraz praw pokrewnych w szczególności przepisów ustawy Prawo prasowe i przepisów kodeksu cywilnego.

3. Korzystanie z serwisu zobowiązuje do stosowania zasady wzajemnego poszanowania i tolerancji. Użytkownikom nie wolno dostarczać treści o charakterze bezprawnym. W przypadku naruszenia powyższych zasad Użytkownik ponosi całkowitą odpowiedzialność za wyrządzoną szkodę i krzywdę.


IV. Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

1. Rejestrując się w serwisie Użytkownik w celu pełnego korzystania z jego funkcjonalności winien w stosownym formularzu podać swoje dane osobowe. Podane w formularzu dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych przez WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94 dla realizacji celów i świadczenia usług związanych z korzystaniem z serwisu zgodnie z regulaminem, do korzystania przez Operatora z udzielonej mu przez Użytkownika licencji niewyłącznej oraz w szeroko pojętych celach marketingowych i promocyjnych towarów i usług WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94 w tym organizacji takich działań WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94 informuje, że jest administratorem danych osobowych w rozumieniu w/w ustawy. Każdemu Użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny lub w inny sposób udostępnił swoje dane osobowe WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94 zapewnia dostęp do dotyczących go danych w celu ich sprawdzenia, poprawienia lub też usunięcia.

W realizacji wyżej wymienionych celów użytkownik powinien zwrócić się do WEB-NET, 05-120 Legionowo, ul. Leśna 4/94 przedstawiając swoje zamierzenia osobiście, bądź w formie pisemnej.

2. Rejestrując się w serwisie użytkownik wyraża zgodę na przesyłanie mu informacji handlowej drogą elektroniczną, z wykorzystaniem między innymi adresu e-mail, który podaje w procesie rejestracji.

3. Wszelkie Informacje podane przez Użytkownika podczas Rejestracji nie będą bez jego wiedzy i zgody w żaden sposób przetwarzane, za wyjątkiem przetwarzania na potrzeby Portalu.

4. Podczas każdej wizyty użytkownika w serwisie zbierane są automatycznie niektóre dane takie jak adres IP, typ systemu operacyjnego, nazwa domeny, typ przeglądarki itp. Dane te nie są w przeważającej większości przypadków danymi osobowymi i nie pozwalają na pełną identyfikację osoby użytkownika.


V. Postanowienia końcowe

1. Każdy Użytkownik potwierdza, że zapoznał się z treścią niniejszego Regulaminu i akceptuje wszystkie jego postanowienia.

2. Reklamacje wynikające z nieznajomości niniejszego Regulaminu będą rozpatrywane negatywnie.

3. Wszelkie zapytania użytkowników powinny być kierowane na adres: redakcja (małpa) informator-lokalny.pl

4. Regulamin wchodzi w życie z dniem 01.10.2011

WEB-NET
Wyszukaj
 

 Ważne telefony w Grajewie

ZDROWIE
     
Pogotowie ratunkowe 999 lub 112
     
Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego w Łomży. SPZOZ. Filia w Grajewie 86 272 27 00


 
Szpital Ogólny im. W. Ginela w Grajewie 86 272 32 71
     
BEZPIECZEŃSTWO
     
Policja 997 lub 112
     
Komenda Powiatowa Policji w Grajewie 86 474 18 12
     
Straż Miejska 986 lub
86 273 08 30
     
Straż Pożarna 998 lub 112
     
Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej w Grajewie 86 272 02 10
     
URZĘDY / INSTYTUCJE LOKALNE
     
Urząd Miasta Grajewo 86 273 08 00
     
Starostwo Powiatowe w Grajewie 86 273 84 63
     
Sąd Rejonowy w Grajewie 86 272 25 25
     
Prokuratura Rejonowa w Grajewie 86 272 31 03
     
Powiatowy Urząd Pracy w Grajewie 86 261 30 11
     
Urząd Skarbowy w Grajewie 86 272 30 18
     
Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Grajewie 86 273 87 09
     
SŁUŻBY TECHNICZNE
     
Pogotowie energetyczne 991
     
Pogotowie gazowe 992
     
Pogotowie ciepłownicze 993
     
Pogotowie wodno-kanalizacyjne 994
     
KULTURA
     
Grajewskie Centrum Kultury 86 272 29 91
 

Biblioteka Publiczna Miejska w Grajewie 86 272 36 28
     
TRANSPORT
     
PKS Grajewo. Informacja 86 272 25 01



Postój Taxi Grajewo 86 272 27 37
     
Krzysztof Purzeczko TAXI Osobowe Grajewo 606 298 318
_______________________________________________________
 




Brak sond
 
Newsletter
Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
 
 

Powiat grajewski - powiat północno-zachodniej części województwa podlaskiego z siedzibą w Grajewie. W skład powiatu wchodzą gminy: Grajewo, Rajgród, Szczuczyn, Radziłów i Wąsosz zajmując w sumie powierzchnię 967,24 km2.

W gospodarce powiatu dominują: rolnictwo, handel, usługi oraz agroturystyka. W stolicy - Grajewie - działają  między innymi: Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL oraz ZAKREM Sp. z o.o.

Atrakcje przyrodnicze regionu stanowią: Biebrzański Park Narodowy, rezerwat przyrody Czerwone Bagno oraz Obszary Chronionego Krajobrazu "Dolina Biebrzy I" i "Jeziora Rajgrodzkie", zaś do wartych zobaczenia zabytków zaliczamy: neogotycki Kościół Trójcy Przenajświętszej, Wieżę ciśnień z 1896 w Grajewie czy zespół dworski z przełomu XVII i XVIII w w gminie Szczuczyn.

Przez powiat grajewski przebiegają drogi krajowe: DK nr 65 z  Białegostoku do Ełku oraz DK nr 61 z Warszawy do Suwałk.

 

Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola